معرفی محصول
نام های دیگر این محصول : کاستیک سودا – سدیم هیدروکسید –
Na-OH فرمول شیمیایی این محصول:
درجه خلوص این محصول :۹۹ %
تحویل محصول : درب کارخانه یا انبار
برند های موجود این محصول : نیروکلر – پارس – گوهر-آرمان –و…..
بسته بندی این محصول : به صورت کیسه ۵۰ کیلو گرمی،جامبوبگ ۱ تنی موجود میباشد
کاربرد این محصول :
صنایع بلور و شیشه
کارگاههای اجر پزی
صنایع کاشی و سرامیک
صنایع شوینده و بهداشتی
رسوب بر دیگهای بخار
صنایع چوبی
صنایع چرم سازی
صنایع داروسازی
صنایع تولید کاغذ
صنایع غذایی
صنایع فلزات
صنایع رنگ ورزین
صنایع پارچه بافی
توضیحات این محصول
سدیم هیدروکسید به انگلیسی(Sodium hydroxide)یا کاستیک سودا به انگلیسی(Caustic Soda) یا سود سوزآور با فرمول شیمیایی NaOH که مادهای جامد و سفیدرنگ با دمای ذوب ۱۳۹۰ درجه سانتیگراد و چگالی ۲.۱۳ گرم بر مترمکعب میباشد. این ماده، به آسانی میتواند رطوبت هوا را جذب نماید و به همین دلیل، باید هنگام حمل و نقل، تحت پوششهای حفاظتی لازم قرار گیرد. این ترکیب، در تماس با پوست، دارای اثر خورندگی است و برای جلوگیری از اثرات سوزانندگی آن، هنگام استفاده باید مورد توجه قرار گیرد.
آبپوشهای آن شناخته شدهاند و محلول قلیایی قوی در آب پدید میآورد، یعنی در آب بطور کامل به یونهای تشکیل دهندهاش +Na و -OH تفکیک میشود.
سدیم هیدروکسید، بعنوان یک باز قوی، یکی از مواد شیمیایی صنعتی بسیار مهم بشمار میرود. برای نمونه، تولید سود در سال ۱۹۸۰ در آمریکا، ۱۲ میلیون تن بودهاست. در زمینههای مختلفی کاربرد دارد، از جمله در تولید مواد شیمیایی، ابریشم مصنوعی، خمیر کاغذ و کاغذ، در تولید رنگ، آلومینیوم، مواد پتروشیمی و پارچه، صابون و مواد شوینده بکار میرود.
همچنین در آزمایشگاهها برای تعیین غلظت اسیدهای مجهول درتیتراسیون اسید- باز از محلول قلیایی سدیم هیدروکسید استاندارد استفاده میشود. متأسفانه در صنایع غذایی از این ماده جهت تلخی زدایی از زیتون استفاده میشود که ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت مصرفکنندگان بگذارد. سود سوزآور در دو نوع مایعو جامد در کارخانجات تولید میشود لذا سود پرک با خلوص ۹۸ درصد وجود داردو کیفیت بالایی داشته و برای صادرات معمولاً از سود مایع استفاده میشود البته سود مایع بخاطر قیمت نازلتر بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد.
بیشترین مقدار هیدروکسید سدیم تولیدی ، از طریق فرایند الکترولیز محلولهای کلرید سدیم در یکی از انواع ظروف الکترولیتی بدست میآید. بعنوان نمونه ، در فرایند پیل جیوه کاستنر-کلنر (Castner-Kellner ) ، از جریانی از جیوه بعنوان کاتد استفاده میشود و ملغمه سدیم حاصل با آب ترکیب میشود و تولید هیدروکسید سدیم مینماید و در فرایند دیگر به نام پیل دیافراگم ، الکترولیت از آند به کاتد حرکت میکند و دیافراگم (از جنس پنبه کوهی یا سایر مواد غشایی) ، فراوردههای آند و کاتد را از هم جدا میسازد. در هر دو فرایند ، علاوه بر سدیم ، گاز کلر نیز تولید میشود.
فرایند سودا – آهک
یک فرایند قدیمیتر برای تولید سود سوزآور ، عبارت از فرایند سودا – آهک میباشد که در آن سودا اَش ( کلسیم دیهیدروکسید ) ، در واکنش با کربنات سدیم به کاستیک سودا تبدیل میشود.
Na2CO3 + Ca(OH)2 —-> 2NaOH + CaCO3
کلمات کلیدی : سود پرک – کاستیک سودا – پرک – سودپرک چینی – سود پرک ایرانی – سدیم هیدروکسید –
سود مایع – سودا پرک – سود پرک اروند- سود پرک پتروشیمی – سود پرک نیروکلر – سود پرک پارس – سود پرک گوهر
دیدگاه خود را بنویسید